Direktdemokraternas styrelse för första halvåret 2021 är vald. Samtidigt har fem nya talespersoner valts ut.

Partistyrelsen 2021

Nytt år innebär ny styrelse. För perioden 1 januari till sista juli sitter följande styrelsemedlemmar:

  • Thomas Larsson
  • Simon Nilsson
  • Max Björk
  • Kikki Levemark
  • Lotte Johansson
  • Jan Isefalk, suppleant

Ni når styrelsen via: styrelsen@direktdemokraterna.se

Ni finner hela organisationen här.

Vi gratulerar alla styrelsemedlemmar för förtroendet.

 

Nya Talespersoner

Partiet har även beslutat om nya talespersoner som sitter på obestämd tid. Medlemsmötet utsåg följande fem till talespersoner:

Lotte Johansson

“Lotte Johansson heter jag. Är gärna den kvinnliga delen talesperson. Vass i samtal, debatter, interaktivitet och intervjuteknik. Varmed och startade upp DD samt deltog i valet 2014.

Att medlemmar och medborgare ska kunna få lätt tillgänglig, objektiv information samt möjlighet att både diskutera och rösta i beslut som berör deras vardag är för mig A och O. Skulle därav kunna tänka mig att dra igång en podd omgående med namnet, Direktdemokraterna frågar. Där naturligtvis lyssnare kan skicka in sina frågor och diskussioner fortsätta i DDs medlemsforum.

Då skulle vi kunna bjuda in olika förebilder inom demokrati och relevanta partiföreträdare och makthavare, i olika aktuella frågor som är på tapeten men där människor idag saknar relevanta forum att diskutera detta.”

Jesper Ek

“Hej kära demokrater!
Min namn är Jesper (Anders) Ek och varit medlem i partiet sedan 2014/2015. Har under alla dessa år varit allt från styrelseledamot, webbutvecklare och regelskötare till idag vara en av de främst drivande av våra sociala medier och publicering av vår nya tidning Dagens Demokrati.

Min målsättning som Talesperson under 2021 är att sprida Direktdemokraternas vision om ett inkluderat flytande demokratiskt samhälle genom att fortsätta publicera artiklar på dagensdemokrati.se och även börja skicka artiklar till mer etablerade nyhetsmedier.

Jag tror jag kan bidra till ett brett lag av Talespersoner och tillsammans arbeta för att synas så mycket som möjligt för att fortsätta vår fantastiska tillväxt.”

Anders Lövkvist

“Anders Lövkvist, bor i Malmö
Har varit politiskt aktiv i många år inom kommunpolitiken
Men har känt de senaste åren att ingen lyssnar på väljarna.
Många säger att vi har en demokrati, men har vi verkligen det?
Vi väljer möjligtvis ett parti, men personerna som representerar det partiet har vi ingen möjlighet att välja. Dessutom när valdagen kommer, så är det detta din röst står för i 4 år, eller till nästa val.

[…] Mitt självklara mål är att locka över alla väljare som vill att deras röst verkligen ska tas på allvar, i 4 år, och inte bara 1 dag vart 4e år. Mot 4% 2022 är helt genomförbart!!”

Thomas Larsson

“Hej partikamrater!
Jag heter Thomas Larsson och har varit med i DD sen starten 2012/13. tidigare med i Aktiv Demokrati och innan det i PopVox och STM-Telefonmandatet.
Vid sidan av DD driver jag Demokratiskolan och Folkinitativ.se som är folkbildningsförening och support för kommunala folkomröstningar.

Min målsättning som talesperson är att få ut DD i media innan valet. Jag är övertygad om att det är den viktigaste uppgiften för oss och att det kommer ge oss massor av fler röster.”

Christer Wessberg

“Hej Christer här,
Har rest och arbetet ca 12 år med att arbeta utomlands för bl.a. FN och FM i bl.a. Afghanistan, Sudan, Sydsudan, Irak, Yemen, Gambia, Uganda mm. Men nu har jag varit hemma ett par år och börjar bli mer och mer intresserad av vårat land och samhället på hemmaplan, så jag har på dom här åren satt mig in mer och mer i politik och samhällsbyggnad och andra funktioner i världen. Jag har lätt för att prata med människor och viss scenvana genom att jag ibland jobbar som instruktör inför större grupper. Röstade på DD i senaste valet och känner starkt för mer demokrati. Har precis färdigställt en liten mindre portabel studio som också kan komma väl till pass vid live-sändningar, lite av en hobby att trixa å fixa med film och tekniska special-lösningar. Väl mött hoppas mvh Christer Wessberg”

Ni når våra talespersoner via press@direktdemokraterna.se

Stort grattis till våra nya talespersoner som är partiets nya ansikte utåt.

Hur styrelsen fungerar

Direktdemokraternas styrelse har enligt partiets reglemente “den övergripande uppgiften att se till att verksamheten fungerar och utvecklas i enlighet med medlemmarnas beslut”.
Alla styrelsemedlemmar är skyldiga att arbeta aktivt inom partiet, vilket inkluderar även utanför partistyrelsen.

Styrelsens befogenheter begränsas genom att större beslut ska gå genom medlemsmötet. Främst utgifter som överstiger 10% av budgeten, som medlemmarna har godkänts.

Men varje enskild medlem kan även begära omröstning på medlemsmötet i en fråga som styrelsen beslutat om.

Direktdemokraternas stadgar: https://nya.direktdemokraterna.se/organisation/stadgar/

Direktdemokraternas reglemente: https://nya.direktdemokraterna.se/organisation/reglemente/